Tekniske løsninger

Toppsystem

Sensio er et toppsystem! Det betyr at med Sensio så kan du både styre og fjernstyre annen teknologi. Med Sensio så kan du også kombinere ulike teknologier!

Du som bruker systemet merker ingen forskjell om du styrer systemet lokalt eller via Sensios web server. Du merker heller ingen forskjell om systemet er trådløst eller kablet, det kan være et rent Eaton/xComfort system, en blanding av xComfort, Z-wave og KNX, eller et rent KNX-system.

I tillegg kan du legge til annen funksjonalitet som ulike webkamera, Sonos musikkanlegg og styring av varmepumper, musikkanlegg og tv via IR.

Systemet settes enkelt opp i en spesialdesignet applikasjon, Sensio xSetup. Last ned xSetup her.

 

I menyen til høyre kan du lese tips og triks for hva du kan gjøre, og hvordan du gjør det.

Kontroller

For å ha full kontroll i boligen din trenger du en hussentral, kjent som kontroller eller gateway. Sensio har ulike kontrollere.

  •  X-1 er nyutviklet, og en enkel og rimelig kontroller. Monteres på vegg ved datauttak.
  • SC-1 er en skalerbar løsning med egne inn og utganger. Monteres på DIN-skinne. 
  • Kontrollere kan kombineres i større prosjekter.

Sensio X-1

 sensio-x-1-gateway

X-1-kontrolleren var ny i september 2014. Kontrolleren har blitt mindre, mer velutstyrt og tettere integrert mot xComfort. Med grensesnittet integrert og i en kapsling beregnet for veggmontasje blir det færre komponenter og lettere å finne egnet plass for montering.

Spesifikasjoner for X-1 kan lastes ned her: Spesifikasjoner-X-1. Selges gjennom grossist / Eatons forhandlernett. El.nr 45 607 12

 

Sensio Controller  1 (SC-1 )

controller SC-1-kontrolleren er en liten men likevel kraftig kontroller.  Denne kontrolleren er svært skalerbar og de kan utvides med slavekontrollere hvis flere inn- eller utganger er påkrevd.

 

SC-1 kontrolleren selges gjennom Eatons forhandlernett. SC-1 er DIN-skinne monterbar passer inn i f.eks el-tavla.  Faktaark for SC-1 kan lastes ned her: Fact Sheet SC-1

 

Apple Airport, Cisco SB 100 Series SG100D-08P og andre switcher med Gigabit Ethernet og PoE skal ikke kobles direkte i SC-1, da det kan oppstå varmgang. Les mer her

 

 

Systemstøtte

eaton

Sensio og Eaton har hatt et nært samarbeid siden 2009. Programmeringsverktøyet Sensio xSetup ble i utgangspunktet laget for å sette opp Sensiosystemer opp mot Eaton xComfort, men har senere blitt utvidet til også å omfatte andre systemer. Eaton leverer xComfort som er en trådløs produktserie som styres via radiosignaler. Se www.xcomfort.no for mer informasjon.

KNX

Ved bruk av grensesnitt mot KNX vil Sensio kunne styre alt av  KNX enheter. KNX er verdens eneste åpne standard for byggautomasjon. Teknologien er bussbassert, noe som betyr at man trenger en kablet forbindelse mellom alle enheter som skal styres. Se www.knx.org/no for mer informasjon.

 

z-wave_logo

Sensiosystemet er under stadig utvikling. Vi gjennomfører beta-testing av Zwave-komponenter (dette er kun tilgjengelig for kunder med egen RPi). I tillegg har Sensiokontrolleren mulighet til å koble seg opp mot 3.partssystemer som kan kommunisere via rs-232 og/eller socket. Dette er for avanserte brukere som har gjennomført Proff-kurs.

Nettverk

Sensiosystemet trenger nettverk for å fungere. Både programmering av Sensiokontrolleren og styring av Sensiosystemet foregår via nettverk. For å styre systemet lokalt fra et nettbrett eller en smarttelefon må man sette opp et trådløst nettverk i boligen. For at systemet skal kunne styres fra internett må i tillegg Sensiokontrolleren kobles til internett.