xSetup

Last ned xSetup 5

VIKTIG! Avinstaller alle versioner av xSetup 4, eller andre xSetup-versjoner før du installerer ny versjon.

Gå til http://unity.sensio.no. Gå til nedlastninger. 

(full brukermanual i pdf)

 

Sensio xSetup 5

Suksessen xSetup er  her i ny og utvidet versjon. xSetup er det programmet du laster ned på datamaskinen som gjør deg i stand til raskt og enkelt å sette opp ett fullverdig smarthus-prosjekt.

 

xSetup 5 gir blant annet muligheten til styring av lyd og bilde, støtte for flere prosjekter på samme bruker, enklere administrasjon av flere prosjekter for installatør. xSetup 5 er like enkel og intuitiv som tidligere versjoner, samtidig som den gir økte muligheter til å sette opp akkurat det systemet din kunde ønsker seg.

 

Muligheter i xSetup 5

 • Det er tilrettelagt for IR. Med IR kan du styre lyd og bilde, for eksempel på TV.
 • Avansert varmepumpestyring
 • Tidsstyring (varme) av grupper av soner (en gruppe kan bestå av flere rom, f.eks stue og kjøkken blir til gruppe 1.etg)
 • Enklere oversikt over sine prosjekter
 • Direkte knyttet til Sensio Unity Server, dvs hver installasjon av Sensio Unity har sin egen xSetup

 Sensio Unity Server

I vår nye serverløsning har vi laget alt på nytt med mer moderne teknologi, det gir økt sikkerhet og mer redundans, skulle en server svikte vil en annen ta over.

 Ny serverløsning innebærer bedre oversikt som installatør, her vil du lett se alle dine prosjekter, hente ned backupfiler, se status.

Sluttkunder med flere prosjekter vil nå bare ha en innlogging som som gir tilgang til alle prosjekter.

 • På den nye serveren kobles alle telefoner/nettbrett til din konto sentralt.
 • Få en samlet oversikt over alle telefoner/nettbrett som er koblet til din konto.
 • En ny telefon/nettbrett vil enkelt settes opp med alle prosjekt.
 • Forsvinner en telefon/nettbrett, kan du fjerne denne fra kontoen din, slik at for eksempel ditt Sensio-system ikke kan fjernstyres fra en stjålet telefon.

 

xSetup Quick guide

 1. Last ned og installer xSetup. Hvis du allerede har en eldre versjon av xSetup, må du avinstallere denne først. NB: for brukere med Windows 10 må du kjøre i administrator-modus.
 2. Før du kan ta i bruk xSetup må det opprettes en bruker på Sensio server, dette gjøres ved å trykke på ‘‘Opprett bruker’’. Hvis du allerede har en bruker kan du gå direkte til ‘’Logg inn’’. Dette er ditt personlige brukernav, og vi anbefaler at du knytter det til installasjonsfirmaet dersom du ikke installerer for deg selv..
 3. Åpne eksisterende sensio fil (.hcp) eller trykk på ‘’Lagre som..’’ for velge fil-plassering for nytt prosjekt. Eier delen setter opplysninger om sluttkunden. Varsler og alarmer blir sendt til denne e-post adressen og dette telefonnummeret. Hvis e-post adressen som blir oppgitt ikke finnes i Sensio sitt system blir det automatisk opprettet en bruker. I så fall vil det komme et vindu med brukernavn og passord som må oppgis til sluttkunde. I noen tilfeller er eieren(sluttkunden) den samme som brukeren. Ved nytt prosjekt må en kontroller legges til. Trykk på ‘’Legg til..’’ knappen for å velge kontroller. Velg sted, værmelding og om du ønsker adaptiv oppvarming.
 4. Gå til fanen ‘’Soner’’ og opprett soner for prosjektet. Her kan du også legge til tidsstyringer, kamera, varmepumpe og media-styring for hver sone.
 5. Gå videre til fanen ‘’Datapunkter’’. Importer datapunkt liste fra xComfort eller legg til ønsket inngang eller utgang på kontrolleren. Velg type og sone for hvert datapunkt.
 6. Fanen ‘’Innstillinger’’ brukes dersom du ønsker å legge spesial funksjoner.
 7. Når alt dette er gjort er du klar til opplastning. Velg fanen ‘’Opplastning’’ og trykk på knappen ‘’Last opp prosjekt’’.
 8. Last ned Sensio appen fra google play eller appstore. Logg inn med brukernavn og passord (sluttkunde). Velg ditt prosjekt og nyt ditt nye Sensio system!