Mange har fryktet at omsorgsteknologi ville føre til en kaldere helsetjeneste og færre varme hender. I Sensio jobber vi målrettet for at teknologien skal frigjøre de ansatte i helsetjenesten fra systemets mekaniske oppgaver, til fordel for brukernes personlige behov, varm oppfølging og medmenneskelighet. Det er smart velferd på sitt aller fremste.
- Brukerne får friheten til å mestre egen hverdag, og med en trygghet som for bare få år siden ikke var mulig.
- Pårørende vil kunne være med å yte bistand. De føler seg mer involvert og trygg på at brukeren har det godt.
- Ansatte får redusert belastning på rutineoppgaver og mer tid til å være medmennesker.
- Kommunen kan redusere utgifter og/eller kanalisere ressursene på varme oppgaver.
Velferdsteknologi gir økt trygghet, mestring og selvstendighet for brukerne, samt bedre kvalitet i helsetjenesten. Kommunene rapporterer i tillegg om økt omsorgskapasitet og bærekraft.
Pasientvarslingssystem med sensorteknologi muliggjør gevinster for beboere, kommunen og sykehus. – Helsedirektoratet
I Helsedirektoratets «Andre gevinstrealiseringsrapport» fra 2017 kommer det frem at velferdsteknologi gir store gevinster når den brukes riktig. Rapporten viser spart tid, unngåtte kostnader og økt kvalitet i tjenesten for brukerne, pårørende og ansatte. Kvaliteten handler hovedsakelig om trygghet, fravær av bekymringer, mindre uro og et miljø som blir triveligere.
I tidlig fase var det enkelte som hevdet at velferdsteknologien ville fjerne de varme hendene. Det viser seg at det stikk motsatte har skjedd. De ansatte i helsetjenesten får frigjort tid til hovedoppgaven: menneskene og omsorgen. Dessuten letter det en allerede anstrengt kommuneøkonomi.
I følge rapporten «Andre gevinstrealiseringsrapport» fra helsedirektoratet har Østsiden sykehjem i Fredrikstad unngått oppbemanning tilsvarende to stillinger på natt, dette ved hjelp av Sensio SmartVelferd.