29.12.2022

Lokaliseringsteknologi

Jo flere satellitter som kan anvendes, desto bedre posisjonsnøyaktighet er det vanligvis mulig å oppnå. Trigger four har nå over 4 ganger så mange satellitter å velge fra, sammenlignet med tidligere versjoner.

På bildet til høyre ser du synlige GNSS (Global navigation satellitte system) satellitter over Norge på en moderne smarttelefon. Synlige GNSS er 61 hvorav 12 er GPS (USA), 20 BeiDou (Kina), 10 Galelio (EU), 10 Glonass (RUS) samt 4 Quasi-Zenith (Japan), og 5 Satellite Business Systems (privat profesjonell satellittkommunikasjon) 

Trigger Four har nå støtte for både BeiDou (som opereres av Kina), GLONASS (som opereres av Russland), Galelio (som opereres av EU) i tillegg til GPS (som opereres av USA) i Safemate Trigger Four på samme måte som avanserte GNSS–mottakere. En slik oppdatering av produktet mht. nøyaktig posisjonering, vil kunne være av vesentlig betydning, for å kunne finne personer som har gått seg vill eller som ikke finner veien hjem selv. Av disse så er Galileo den mest nøyaktige og en vil til enhver tid kunne se fire satellitter eller mer over Norge. 

Oppsummering

Safemate Trigger Four er den første av Safemate sine GPS-enheter som ikke bare benytter det amerikanske GPS-systemet, men også tilsvarende satellittposisjoneringssytem fra Kina (BeiDou), EU (Galileo) og Russland (Glonass).